Kotopoulo lemonato sto fourno

 Kotopoulo lemonato sto fourno

Kreikkalaisten sunnuntaiklassikko paahdettu sitruunakana ja perunat

 

Ainesosat:

 Kokonainen kana
1–1,2 kg perunoita
2 sitruunaa
1 dl laadukasta OILI-oliiviöljyä
1 tl Kuivattua oreganoa
1 tl Kuivattua timjamia
4–5 valkosipulinkynttä
2 tl Suolaa 
Mustapippuria
1dl  vettä tai kanalientä

 

 

Valmistusohjeet:

 

1. Lämmitä uuni 200°C.

2. Perunat:
Leikkaa perunat lohkoiksi kulhoon, lisää kunnon loraus OILI-oliiviöljyä, mausta suolalla, oreganolla ja timjamilla.

Purista sekaan sitruunan mehut. Raasta sekaan valkosipulin kynnet. Sekoittele perunoita hyvin ja anna maustua hetki.

3. Kana:

 Taputtele kanasta pinta kuivaksi vaikka talouspaperilla.

Hiero pintaan runsaasti OILI-oliiviöljyä, suolaa, oreganoa ja timjamia. Voit laittaa kanan sisään sitruunanpuolikkaita.

3. Aseta kana uunipellin keskelle ja perunat ympärille.
Kaada vuoan pohjalle noin 1 dl vettä tai kanalientä.

4. Paista noin 1 h 30 min.

 Puolivälissä paistoaikaa valele kanaa liemellä ja kääntele perunoita. Nauti raikkaan salaatin kanssa jossa kastikkeen pohjana tietenkin OILIa ja viinisuosituksena kreikkalainen Moschofilero.

 

Vinkki: Keitä halutessasi jäljelle jäävistä kananluista aito kanaliemi vaikkapa seuraavan päivän Fasoladaan.


Καλή όρεξη!

0 comments

Leave a comment