Kurpitsa-sienirisotto

Kurpitsa-sienirisotto

Valmistusaika noin 60-75 minuuttia


Ainesosat:

400 g sieniä (esim. herkkutatti, suppilovahvero, siitake)

2 rkl valkoviinietikkaa

200 g kurpitsaa (esim. myski tai hokkaido)

3 dl risottoriisiä (Arborio tai Carnaroli)

1 salottisipuli

1 dl valkoviiniä

1 L kana- tai kasvislientä

2 rkl voita

100 g parmesan raastetta 

OILI-oliiviöljyä

Suolaa

Pippuri


Valmistusohje:


1. Lisää pannulle kunnon loraus OILI-oliiviöljyä ja paista sienet kullanruskeiksi, niin että suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää lopuksi valkoviinietikka ja mausta suolalla ja pippurilla.


2. Kuori ja pilko kurpitsa n.2-3 cm kuutioiksi ja levitä uunipellille. Pyörittele reilussa OILI-oliiviöljyssä ja suolassa ja paahda 200 asteisessa uunissa n.20-30 minuuttia kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. (Puhdistetut siemenet vot myös halutessasi pyöritellä öljyssä ja suolassa ja paahtaa 200 asteisessa uunissa n.10-15 minuuttia kunnes rapeita)


3. Siirrä kurpitsa kuutiot blenderiin tai soseuta sauvasekottimella, voit tarvittaessa lisätä esim. kasvislientä tai vettä. (Yritä kuitenkin lisätä mahdollisimman vähän nestettä, niin että saat juuri ja juuri kurpitsan soseutettua)


4. Kuumenna leveä ja korkeareunainen pannu miedolle lämmölle ja kuullota salottisipuli OILI-oliiviöljyssä.


5. Kun sipuli on pehmennyt lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista noin 30 sekuntia.


6. Lisää viini riisin sekaan ja odota kunnes se on imeytynyt riisiin kokonaan.


7. Lisää riisiin lientä noin kauhallinen kerrallaan. Sekoita jatkuvasti lastalla tai nuolijalla ja lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on lähes imeytynyt. Jatka kypsennystä noin 20 minuuttia kunnes riisi on al dente.


8. Lisää soseutettu kurpitsa ja tarvittaessa nestettä. Risoton kuuluu olla sopivan löysää rakenteeltaan. Ei vetistä, muttei myöskään kiinteää.


9. Lisää lopuksi voi, sekä parmesaani ja sekoita hyvin.


10. Tarjoa risotto paahdettujen sienten ja parmesaanin kanssa. Voit myös käyttää paahdettuja kurpitsansiemeniä koristeena.


0 comments

Leave a comment