Välimerellinen pastaresepti OILI-oliiviöljyllä, tuoreilla kasviksilla ja basilikalla.

Välimerellinen orzo grillatuilla kasviksilla

 

 

Ainesosat:

1 pss (500g) orzo-pastaa
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 kokonainen valkosipuli
200g kirsikkatomaatteja
100g kalamata oliiveja
150g fetaa
100g raastettua parmesania
Basilikaa
Puolikas sitruuna
OILI-Oliiviöljyä
Suolaa & pippuria





Valmistusohjeet:


1. Leikkaa valkosipulista kanta pois. Kääri se folioon ja mausta OILI-oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa. Laita grilliin tai uuniin n. 150°C asteeseen tunniksi.

2. Pilko kesäkurpitsa ja paprikat isohkoiksi paloiksi, jotta ne eivät tipu grillin ritilöiden välistä. Mausta edellämainitut kasvikset, sekä kirsikkatomaatit OILI-oliiviöljyllä, sekä suolalla ja pippurilla. Puolita myös sitruuna. Laita kasvikset ja sitruuna grilliin paahtumaan, pannulla tai uunissa käy myös hyvin!

3. Kun kasviksissa on kaunis grillin väri, ota ne hetkeksi kulhoon jäähtymään.

4. Kun kasvikset ovat jäähtyneet pilko ne pienemmiksi. Purista myös uunista tulleet valkosipulin kynnet kuoristaan kasvisten sekaan.

5. Keitä orzot hyvin suolatussa vedessä muutaman minuutin, alle suositellun keittoajan. Muista ottaa pastan keitinvettä talteen!

6. Lisää isoon paistinpannuun keitinvettä, sekä esikeitetyt orzot. Lisää joukkoon pilkotut kasvikset ja purista puolikas grillattu sitruuna mukaan. Kypsennä orzoa kunnes se on valmis (hieman al dente).

0 comments

Leave a comment