Arroz de Franco

Arroz de Frango - Portugalilainen paella tyylinen kana-riisiruoka

 

Ainesosat:


500 g kanan paistileikettä

100 g chorizomakkaraa (kokonainen chorizo, ei siivutettu)

1 keskikokoinen sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

1 punainen tai vihreä paprika

400 g tomaattimurskaa

2 rkl tomaattipyrettä

4 dl risottoriisiä (Vaihtoehtoisesti carolino-riisiä)

100 g pakasteherneitä

1 rkl paprikajauhetta

1 L kanalientä

1 dl valkoviiniä (ei pakollinen)

Suolaa

Pippuria

Persiljaa

 

Valmistusohje:


1. Leikkaa paistileikkeet neljään osaan ja ruskista ne kuumahkolla pannulla reilussa oliiviöljyssä. (Ei tarvitse olla kypsiä tässä vaiheessa.) Ota kanat sivuun.


2. Leikkaa chorizo ohuiksi viipaleiksi ja paista viipaleet samalla pannulla millä kana paistettiin.


3. Lisää sipuli chorizojen joukkoon ja kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia kunnes sipuli pehmenee.


4. Lisää ohueksi viipaloitu valkosipuli, kuutioitu paprika ja tomaattimurska pannulle ja kuullota 30 sekuntia.


5. Lisää riisi pannulle ja kuullota noin 30 sekuntia.


6. Lisää tässä kohtaa valkoviini jos käytät sitä ja anna imeytyä riisiin. Muussa tapauksessa lisää paprikajauhe ja kanalientä hiljalleen lisäten kunnes riisi on kypsää. (Samalla tavalla kuin risottoa tehdessä).


7. Lisää lopuksi pakasteherneet ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi myös hakattu persilja.


8. Tarjoile ruoka sitruunalohkon ja OILI-oliiviöljyn kera.

0 kommentarer

Lämna en kommentar