Hej!

Vi är människorna bakom OILI, lär känna oss mer nedan.

Berättelsen om OILI

Historien om vår olivolja börjar under den grekiska solen, på de gamla bergssluttningarna och olivlundarna på Peloponnesos, där århundraden gamla traditioner förenas med ekologiska jordbruksmetoder.

Bakom OILI hittar du tre kusiner: Hellu, Anna och Juuso. Vi har kombinerat våra färdigheter och styrkor för kärleken till god mat och Grekland. För oss är detta inte bara ett företag, utan också vår gemensamma resa och en hyllning till minnet av vår mormor som älskade Grekland: att uppskatta autentisk, originell och ärlig mat. Varje flaska OILI-olja berättar en historia om vänskap, familjerötter och förtroende, och särskilt önskan att dela något verkligt meningsfullt, hälsosamt och autentiskt med finska hem.

Vi kan våra produkter eftersom vi arbetar sömlöst direkt med lokala familjegårdar, utan mellanhänder.

Vi har länge haft förmånen att köpa olja direkt från grekiska producenter, som med tiden har blivit våra vänner. När man väl vant sig vid god, färskpressad olivolja och dess nyanserade smak och arom, kommer man inte att nöja sig med något mindre. God olivolja är inte bara grunden för det grekiska köket, utan också en källa till hälsa. Grekerna kallar sin olja för medicin, och det inte utan anledning.

Lokala småproducenter är stolta över produkterna från sina familjegårdar och olja är deras nationalskatt. Därför är de också mycket glada över att sälja sina produkter med sina berättelser direkt till oss finländare istället för att oljan raffineras i stora aktörers ansiktslösa kedjor långt från den ursprungliga smakvärlden. Det är ett stort nöje och en ära att kunna samarbeta med dem.

Under årens lopp har vi också märkt att fler och fler finländare värdesätter dessa saker i sina kök, autentisk, originell, obearbetad mat och olja som ger smak och mening åt matlagningen. Därför tycker vi att det är viktigt och värdefullt att dela denna olja med andra finländare, precis som den är, ärlig, transparent och producerad med kärlek.

Varje droppe olja från lokala småproducenter pressas noggrant från färska oliver när de är som mogna, vilket resulterar i en kallpressad, ofiltrerad olivolja som bevarar alla sina naturliga antioxidanter, smaker och näringsämnen.

Vi importerar oljan till Finland direkt från bönder, så att du kan få den precis så autentisk som den ska vara, direkt från hjärtat av det grekiska köket.

Det handlar om att veta och uppskatta vad du äter. I så fall är vår ofiltrerade OILI-olja ett utmärkt val för ditt kök.

Hej, Anna och Juuso

Den professionella kocken Juuso har byggt upp sin karriär i köken på prestigefyllda restauranger i nästan 15 år. När han inte är i köket kan han hittas på turné i södra Europa i en minibuss och när han återvänder är hans minibuss full av olja, viner, ostar och pasta, för att inte tala om inspiration.

"OILI är ett sätt att kombinera min passion för mat och de bästa ingredienserna. Jag är ett stort fan av oliver och min kärlek till oliver började när jag var ett år gammal – det var då jag blev ertappad med att i hemlighet äta Kalamataoliver i köket. Jag var en så kräsen ätare när jag var liten att jag inte skulle ha accepterat något annat än Kalamataoliver."

Juuso - Grundare av OILI