Fasolakia



Fasolakia

Kreikkalainen vihreistä pavuista tehty ladera-ruoka


Ainesosat:

700 g tuoreita vihreitä papuja (tai pakastettuja)

1 dl-2dl suodattamatonta OILI-oliiviöljyä

1 iso sipuli, hienonnettuna

2–3 valkosipulinkynttä, enemmänkin jos haluaa 

1 prk tomaattipyreetä

2 isohkoa perunaa kuutioituna tai 1 bataatti, kuten tässä Annan versiossa

Suolaa ja mustapippuria

Paprikajauhetta

1 tl kuivattu oregano 

1tl suola

Pieni loraus punaviinietikkaa

Tuoretta persiljaa viimeistelyyn

 

Valmistusohjeet:

1. Lisää kunnon loraus OILIa paistinpannuun

2. Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi.

3. Lisää pavut ja kuullottele pari minuuttia

4. Kaada joukkoon n. 1-2dl vettä, niin että pavut juuri ja juuri peittyvät

 

5. Lisää 1 prk tomaattipyrettä

 

6. Lisää kuutioidut perunat/bataatti

7. Mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja oreganolla

8. Peitä kansi ja hauduta miedolla lämmöllä n.30min minuuttia, kunnes pavut ja perunat ovat pehmeitä ja kastike sakeaa.

Tarkista maku ja viimeistele tämäkin kreikkalainen Ladera-ruoka ainakin desilitralla hyvää suodattamattonta OILI-oliiviöljyä.

Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoa huoneenlämpöisenä tai lämpimänä, tuoreen leivän ja halutessasi fetajuuston ja oliivien kanssa 

 

Fasolakia on yksi klassisimmista kreikkalaisista ladera-ruoista, eli kasvisruoista, jotka haudutetaan runsaassa, laadukkaassa oliiviöljyssä. Ladera-nimi tulee sanasta ladi (öljy), ja juuri oliiviöljy tekee näistä ruoista sekä täyteläisiä että ravitsevia. Fasolakia on helppo, kotiruokamainen kreikkalainen arkiresepti ja täysin vegaaninen, ellet halua käyttää koristeluun fetaa.

Tämä on juuri sellainen ruoka, joka vain paranee seuraavana päivänä, kun maut ovat saaneet levätä.

Καλή όρεξη!

 

0 kommentarer

Lämna en kommentar