Kotopoulo lemonato sto fourno
Kreikkalaisten sunnuntaiklassikko paahdettu sitruunakana ja perunat
Ainesosat:
Kokonainen kana
1–1,2 kg perunoita
2 sitruunaa
1 dl laadukasta OILI-oliiviöljyä
1 tl Kuivattua oreganoa
1 tl Kuivattua timjamia
4–5 valkosipulinkynttä
2 tl Suolaa
Mustapippuria
1dl vettä tai kanalientä
Valmistusohjeet:
1. Lämmitä uuni 200°C.
2. Perunat:
Leikkaa perunat lohkoiksi kulhoon, lisää kunnon loraus OILI-oliiviöljyä, mausta suolalla, oreganolla ja timjamilla.
Purista sekaan sitruunan mehut. Raasta sekaan valkosipulin kynnet. Sekoittele perunoita hyvin ja anna maustua hetki.
3. Kana:
Taputtele kanasta pinta kuivaksi vaikka talouspaperilla.
Hiero pintaan runsaasti OILI-oliiviöljyä, suolaa, oreganoa ja timjamia. Voit laittaa kanan sisään sitruunanpuolikkaita.
3. Aseta kana uunipellin keskelle ja perunat ympärille.
Kaada vuoan pohjalle noin 1 dl vettä tai kanalientä.
4. Paista noin 1 h 30 min.
Puolivälissä paistoaikaa valele kanaa liemellä ja kääntele perunoita. Nauti raikkaan salaatin kanssa jossa kastikkeen pohjana tietenkin OILIa ja viinisuosituksena kreikkalainen Moschofilero.
Vinkki: Keitä halutessasi jäljelle jäävistä kananluista aito kanaliemi vaikkapa seuraavan päivän Fasoladaan.
Καλή όρεξη!
0 kommentarer