Mustasilmäpavut pinaatilla
(vegaaninen, VHH)
Ainesosat:
Suodattamaton OILI-oliiviöljy 1-1,5dl
1 Keltasipuli
Valkosipulia oman maun mukaan
Yön yli liotettuja ja valmiiksi keitettyjä mustasilmäpapuja n. 400g
Tuore pinaatti 1pss
Tuore persilja/tilli/minttu
Tomaattimurska
Suola
Mustapippuri
Valmistusohje:
1. Lorauta pannuun kunnon loraus OILIa.
Kuullota sipulit muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä.
2. Lisää pinaatti.
Kun pinaatin ylimääräinen neste on haihtunut, lisää yön yli liotetut ja keitetyt pavut sekä tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä oman maun mukaan.
3. Hauduta.
Laita kansi kiinni ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
4. Viimeistele.
Lisää päälle tuoretta persiljaa ja lorauta lopuksi vielä hyvä loraus suodattamatonta OILIa.
Nauti pastan, riisin tai vaikka suomalaisen perunan kanssa. Kuvan annoksen lisukkeena on kukkakaaliriisiä, jolloin annos on sekä vegaaninen, että vähähiilihydraattinen.
0 kommentarer