Stifado - Kreikkalainen lihapata


Stifado

 

Valmisteluaika 30-45 minuuttia

Kypsennysaika noin 2 tuntia


Ainesosat:


500 g pienehköjä salottisipuleita

1 kg naudan paistia

5 valkosipulin kynttä

3 rkl punaviinietikkaa

800 g tomaattimurskaa

1 dl punaviiniä

0,5 dl lihalientä

1 rkl tomaattipyreetä

3 laakerinlehteä 

5 kokonaista maustepippuria

2 kanelitankoa

3 neilikkaa

2 rosmariinin oksaa

OILI oliiviöljyä

Suolaa

Pippuria

Ripaus kuivattua oreganoa


Valmistusohjeet:


1. Kuori salottisipulit ja leikkaa vain vähän kannasta pois, jotta ne pysyvät kokonaisina. Kuumenna kattila keskilämmölle ja lisää kunnon loraus OILI oliiviöljyä ja ruskista sipuleita kevyesti muutama minuutti niin, että ne alkavat vähän pehmetä. Ota sipulit syrjään myöhempää käyttöä varten.


2. Pilko liha noin 3 x 3 cm kuutioiksi. Käännä liesi täydelle teholle ja lisää kattilaan loraus OILI oliiviöljyä ja ruskista lihat ainakin muutamassa erässä ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos laitat liikaa lihaa kerralla, kattila jäähtyy liikaa ja lihoista tulee nesteet ulos. Ota lihat syrjään.


3. Lisää kattilaan taas loraus OILI oliiviöljyä ja siivutettu tai raastettu valkosipuli, kaneli, neilikka, maustepippuri, laakerinlehdet ja tomaattipyree. Kuullota noin 30 sekuntia ja lisää kattilaan viini, lihaliemi, tomaattimurska, rosmariinin oksat, sekä oregano.


4. Käännä liesi miedolle lämmölle ja lisää ruskistetut lihat kattilaan. Hauduta lihoja noin 1,5 tuntia, mutta älä keitä, muuten liha ei pysy mehevänä.


5. Kun 1,5 tuntia on kulunut ja lihat alkavat olemaan mureita, lisää ruskistetut salottisipulit kattilaan ja jatka hauduttamista noin puoli tuntia. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.


6. Tarjoa valmis stifado esimerkiksi riisin, perunoiden tai orzon kanssa.


Vinkki: voit paahtaa orzon pannulla OILI oliiviöljyssä ja sen jälkeen kypsentää sen risottotyyliin pikkuhiljaa lisäämällä esimerkiksi kanalientä, kunnes orzo on kypsää.

0 kommentarer

Lämna en kommentar