Välimerellinen pastaresepti OILI-oliiviöljyllä, tuoreilla kasviksilla ja basilikalla.

Medelhavsorzo med grillade grönsaker

Ingredienser:

1 paket (500 g) orzo pasta
1 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
1 hel vitlöksklyfta
200 g körsbärstomater
100 g kalamataoliver
150 g fetaost
100 g riven parmesanost
Basilika
En halv citron
OLJA - Olivolja
Salt och peppar





Instruktioner för beredning:


1. Skär av huvudet på vitlöken. Vira in den i folie och krydda med olivolja och en nypa salt. Lägg på grillen eller i ugnen i ca 150°C i en timme.

2. Hacka zucchinin och paprikan i stora bitar så att de inte ramlar igenom grillgallren. Krydda ovan nämnda grönsaker och körsbärstomater med OLIA, olivolja, salt och peppar. Dela även citronen på mitten. Lägg grönsakerna och citronen på grillen för att rosta, en panna eller i ugnen fungerar också bra!

3. När grönsakerna har fått en vacker grillfärg, lägg dem i en skål för att svalna en kort stund.

4. När grönsakerna har svalnat, hacka dem i mindre bitar. Pressa även ner de skalade vitlöksklyftorna från ugnen bland grönsakerna.

5. Koka orzon i välsaltat vatten i några minuter, kortare tid än den rekommenderade. Kom ihåg att spara pastans kokvatten!

6. Tillsätt kokvattnet och den förkokta orzon i en stor stekpanna. Tillsätt de hackade grönsakerna och pressa i en halv grillad citron. Stek orzon tills den är klar (något al dente).

0 kommentarer

Lämna en kommentar